2011. január 4., kedd

Szarvasgombás csokoládé bon-bon


Hozzávaló:

  • Fél kiló jó minőségű csokoládé (min 60 % csoki)
  • 120 g vaj
  • 200 g tejszín
  • 1 ek. Szarvasgombás szőlőmagolaj
  • kakaópor a hintéshez
A tejszínt felforrósítjuk, beledobáljuk a csokit. A tűzről levéve folyamatosan felolvasztjuk. A vajat is hozzáadjuk kis darabokban, hogy krémesebb és selymesebb legyen. Hozzáöntjük a szarvasgombás szőlőmagolajat. Jól elkeverjük, hogy felolvadjon a vaj és elkeveredjen az olaj. 1-2 órára a hűtőbe. Ha megdermedt és kihűlt, kis golyókat formálunk és kakaóporban meghempergetjük.

Nem fontos, hogy egy formák és szabályosak legyen. Külön jó, ha a formája szarvasgombára emlékeztet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése