Szarvasgombás csokoládé bon-bon
Hozzávaló:
- Fél kiló jó minőségű csokoládé (min 60 % csoki)
- 120 g vaj
- 200 g tejszín
- 1 ek. Szarvasgombás szőlőmagolaj
- kakaópor a hintéshez
A tejszínt felforrósítjuk, beledobáljuk a csokit. A tűzről levéve folyamatosan felolvasztjuk. A vajat is hozzáadjuk kis darabokban, hogy krémesebb és selymesebb legyen. Hozzáöntjük a szarvasgombás szőlőmagolajat. Jól elkeverjük, hogy felolvadjon a vaj és elkeveredjen az olaj. 1-2 órára a hűtőbe. Ha megdermedt és kihűlt, kis golyókat formálunk és kakaóporban meghempergetjük.
Nem fontos, hogy egy formák és szabályosak legyen. Külön jó, ha a formája szarvasgombára emlékeztet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése