2011. január 3., hétfő

Burgonyás rétes szarvasgomba pesztóval

Lehet önálló étel, vagy akár köret is; a szalonna elhagyásával pedig vegetáriánus étel.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g leveles tészta
  • 40 g vaj
  • 100 g bacon szalonna
  • 1 kis fej hagyma
  • 750 g héjában főtt burgonya
  • 4 tojás sárgája + 1 sárgája a kenéshez
  • 6 cl tejszín
  • 2 tk Aranyszarvas Szarvasgomba Pesztó
  • 1 ek finomra vágott petrezselyem
  • Só, bors

A burgonyát héjában feltesszük sós vízben főni. Leszűrjük és amíg meleg meghámozzuk, mivel így könnyebben jön le a héja. Félretesszük és közben elkészítjük a szalonnát és a hagymát: finomra vágjuk, majd vajon megpirítjuk világosbarnára és hagyjuk kihűlni.

Nagy lyukú reszelőn pedig az előbb meghámozott burgonyát hozzáreszeljük a hagymánkhoz. Ehhez adjuk hozzá a sót, borsot, pesztót, petrezselymet, a tejszínt illetve a tojásokat. Sima masszává keverjük.

A levelestésztát vékonyra nyújtjuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, a végeit behatjuk, így helyezzük a tepsibe, mert könnyebb lesz és sokkal praktikusabb is ezek után bekenni a tojássárgájával. Villával megszurkáljuk és 10 percet 200 fokon, vagy 15 percet 175 fokon sütjük.

Remekül passzol salátákhoz, tejfölös, sajtos, vagy joghurtos öntetekhez és szezámmaggal is megszórhatjuk sütés előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése