Hozzávalók 4 személyre:
- 300 g leveles tészta
- 40 g vaj
- 100 g bacon szalonna
- 1 kis fej hagyma
- 750 g héjában főtt burgonya
- 4 tojás sárgája + 1 sárgája a kenéshez
- 6 cl tejszín
- 2 tk Aranyszarvas Szarvasgomba Pesztó
- 1 ek finomra vágott petrezselyem
- Só, bors
A burgonyát héjában feltesszük sós vízben főni. Leszűrjük és amíg meleg meghámozzuk, mivel így könnyebben jön le a héja. Félretesszük és közben elkészítjük a szalonnát és a hagymát: finomra vágjuk, majd vajon megpirítjuk világosbarnára és hagyjuk kihűlni.
Nagy lyukú reszelőn pedig az előbb meghámozott burgonyát hozzáreszeljük a hagymánkhoz. Ehhez adjuk hozzá a sót, borsot, pesztót, petrezselymet, a tejszínt illetve a tojásokat. Sima masszává keverjük.
A levelestésztát vékonyra nyújtjuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, a végeit behatjuk, így helyezzük a tepsibe, mert könnyebb lesz és sokkal praktikusabb is ezek után bekenni a tojássárgájával. Villával megszurkáljuk és 10 percet 200 fokon, vagy 15 percet 175 fokon sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése