2011. január 3., hétfő

Csirkemell filé szarvasgombás kecskesajttal töltve, leveles tésztában sütve

Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkemell filé
40 dkg leveles tészta
10 dkg friss kecskesajt
4 mk Aranyszarvas Szarvasgombás Pesztó
8 szelet sonka (pármai vagy füstölt)
1 tojás
1 tojás sárgája
só, bors


A csirkemellet kinyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A kecskesajtot összekeverjük a szarvasgomba pesztóval, borssal és a tojás sárgájával és a csirkemellekbe töltjük, amelyeket ezután felgöngyölünk. Ezeket még a sonkaszeletekkel is betekerjük.

Ezt követően csirkemelleinket a 4 részre osztott, kinyújtott levelestésztába tekerjük; végeit behajtjuk és bekenjük tojássárgájával.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 160-180 fokon 30-35 percig sütjük. Sütés után 5-10 percet pihentetjük. Ezután felszeleteljük és köretként salátát tálalunk hozzá.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése