2011. január 4., kedd

Ananászos mascarponés palacsinta

Palacsintaimádóknak ideális desszert, laktató és mégis könnyű töltelékkel.
Készíthetjük a Narancsos Sárgarépalekvárral is.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 6 tojás
  • 400 g liszt
  • 2 dl tej
  • 50 g cukor
  • 100 g barnavaj
  • 2 csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja
  • olaj a palacsintasütéshez
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • ½ üveg Aranyszarvas Ananászlekvár
  • menta a díszítéshez

Elkészítés:

1. A szokásos módon elkészítjük a palacsintatésztát: a tojásokat a liszttel, a tejjel, a cukorral kikeverjük, majd szódavízzel hígítjuk, adunk még hozzá 2 csipet sót, és a citrusok reszelt héját. Végül a vajat barnára pirítjuk egy edényben, és a tésztához keverjük.

2. A palacsintákat kiolajozott palacsintasütőben kisütjük.

3. A tejszínt felverjük.

4. Az ananászlekvárt összekeverjük a mascarponéval, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínt is.

5. A palacsintákat az ananászos krémmel megtöltjük, feltekerjük, és 2 órán át hűtőszekrényben hűtjük.

6. A lehűlt palacsintákat 5-6 cm-es karikákra vágjuk, és mentával díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése