Készíthetjük a Narancsos Sárgarépalekvárral is.
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 tojás
- 400 g liszt
- 2 dl tej
- 50 g cukor
- 100 g barnavaj
- 2 csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- olaj a palacsintasütéshez
- 200 g mascarpone
- 2 dl tejszín
- ½ üveg Aranyszarvas Ananászlekvár
- menta a díszítéshez
Elkészítés:
1. A szokásos módon elkészítjük a palacsintatésztát: a tojásokat a liszttel, a tejjel, a cukorral kikeverjük, majd szódavízzel hígítjuk, adunk még hozzá 2 csipet sót, és a citrusok reszelt héját. Végül a vajat barnára pirítjuk egy edényben, és a tésztához keverjük.
2. A palacsintákat kiolajozott palacsintasütőben kisütjük.
3. A tejszínt felverjük.
4. Az ananászlekvárt összekeverjük a mascarponéval, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínt is.
5. A palacsintákat az ananászos krémmel megtöltjük, feltekerjük, és 2 órán át hűtőszekrényben hűtjük.
6. A lehűlt palacsintákat 5-6 cm-es karikákra vágjuk, és mentával díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése