2011. január 3., hétfő

Hagymás kalács szarvasgombás fokhagymapesztóval

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 20 g szárított élesztő
  • 250 ml langyos víz
  • 1 tk só
  • 2 ek étolaj
  • 1 tk Aranyszarvas Szarvasgombás Szőlőmagolaj
  • 400 g darált császárszalonna
  • 250 g Pannónia sajt
  • 200 g tejszín
  • 2 tojássárgája
  • Frissen őrölt bors


A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a langyos vizet és sima masszává dolgozzuk. Letakarjuk, félretesszük kicsit pihenni, mialatt elkészítjük a tölteléket.

Az olajon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát, a darált császárszalonnát. Félrehúzzuk, hagyjuk kihűlni.

Tepsit sütőpapírral kibélelünk. Ebbe oszlatjuk el a kinyújtott masszánkat. Rászórjuk egyenletesen a sült szalonnát, a hagymát és a frissen őrölt borsot. A reszelt Pannónia sajtot rászórjuk, és a tejszínnel elkevert pesztót egyenletesen rácsurgatjuk. Betoljuk a sütőbe és nyitott ajtónál 50-60 fokon 15-20 percig pihentetjük, majd 200 fokos sütőben 30 percig készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése