- 4 db nyúlcomb
- 50 g sárgarépa
- 50 g zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- ½ liter zöldségleves
- 4 szelet toast kenyér
- 20 g szárított trombita gomba
- 2 kis fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 tojássárgája
- 1,5 dl tej
- 500 g burgonya
- 150 ml olaj
- 1 üveg Aranyszarvas narancsos répalekvár
- 5-6 csepp borecet
Elkészítés:
- A szárított gombát legalább fél órára langyos vízbe áztatjuk. (Ha tehetjük, már előző este áztassuk be.)
- A nyúlcombokat kicsontozzuk, kinyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit félretesszük.
- A csontokat kevés olajon megpirítjuk apróra vágott sárgarépával, zellerrel, 1 fej hagymával, 2 gerezd fokhagymával, 1 evőkanál paradicsompürével, majd felengedjük fél liter zöldségleves lével. Addig főzzük, míg jól besűrűsödik, és leszűrve majd a nyúl mellé tálaljuk.
- A beáztatott gombát lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük az apróra vágott (vagy ledarált) toast kenyérrel, 1 kis fej hagymával, fél csokor petrezselyemmel, 0,5dl tejjel, és egy tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.
- A combokat megtöltjük a töltelékkel, kivajazott alufóliába tekerjük, és 180 oC-os előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.
- A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörtjük, 1 dl tejjel, olajjal és fűszerekkel krémesre keverjük.
- A narancsos répalekvárhoz hozzákeverünk 5-6 csepp borecetet, és fél csokor apróra vágott petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése