2011. január 3., hétfő

Trombita gombával töltött nyúlcomb narancsos répával és burgonyapürével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nyúlcomb
  • 50 g sárgarépa
  • 50 g zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • ½ liter zöldségleves
  • 4 szelet toast kenyér
  • 20 g szárított trombita gomba
  • 2 kis fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 500 g burgonya
  • 150 ml olaj
  • 1 üveg Aranyszarvas narancsos répalekvár
  • 5-6 csepp borecet

Elkészítés:

  1. A szárított gombát legalább fél órára langyos vízbe áztatjuk. (Ha tehetjük, már előző este áztassuk be.)
  2. A nyúlcombokat kicsontozzuk, kinyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit félretesszük.
  3. A csontokat kevés olajon megpirítjuk apróra vágott sárgarépával, zellerrel, 1 fej hagymával, 2 gerezd fokhagymával, 1 evőkanál paradicsompürével, majd felengedjük fél liter zöldségleves lével. Addig főzzük, míg jól besűrűsödik, és leszűrve majd a nyúl mellé tálaljuk.
  4. A beáztatott gombát lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük az apróra vágott (vagy ledarált) toast kenyérrel, 1 kis fej hagymával, fél csokor petrezselyemmel, 0,5dl tejjel, és egy tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.
  5. A combokat megtöltjük a töltelékkel, kivajazott alufóliába tekerjük, és 180 oC-os előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.
  6. A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörtjük, 1 dl tejjel, olajjal és fűszerekkel krémesre keverjük.
  7. A narancsos répalekvárhoz hozzákeverünk 5-6 csepp borecetet, és fél csokor apróra vágott petrezselymet.
A sült húst a burgonyapürével, a mártással, és a narancsos répalekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése