2011. január 4., kedd

Rózsaszínűre sült libamell szarvasgombás Szarvasgombás Céklalekvárral, sült mangó szeletekkel

A recept sikere a megfelelő mangó kiválasztásában rejlik. Ha sikerül fellelni, válasszunk zöld színű fajtát, egyiptomból, thaiföldről érkezőt.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db libamell
  • 2 db mangó
  • 1 üveg Szarvasgombás Céklalekvár
  • 1 evőkanál vaj
  • ½ vanília rúd
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. A libamell bőrét finoman beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal megkenjük, fóliába tekerjük, és szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük.
  2. A mangót meghámozzuk, vékony szeleteket vágunk, és a vajon mindkét oldalát gyorsan megsütjük.
  3. A libamell mindkét oldalát teflon serpenyőben elősütjük, a bőrös felét szép lassan ropogósra pirítjuk, majd az egészet 120 fokos előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a húsa még rózsaszín marad!
  4. A céklalekvárral tálaljuk.

Tipp: köretnek készíthetünk mellé burgonya chips-et.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése