Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db libamell
- 2 db mangó
- 1 üveg Szarvasgombás Céklalekvár
- 1 evőkanál vaj
- ½ vanília rúd
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- A libamell bőrét finoman beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal megkenjük, fóliába tekerjük, és szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük.
- A mangót meghámozzuk, vékony szeleteket vágunk, és a vajon mindkét oldalát gyorsan megsütjük.
- A libamell mindkét oldalát teflon serpenyőben elősütjük, a bőrös felét szép lassan ropogósra pirítjuk, majd az egészet 120 fokos előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a húsa még rózsaszín marad!
- A céklalekvárral tálaljuk.
Tipp: köretnek készíthetünk mellé burgonya chips-et.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése