Csináljunk belőle sokat, akkor már nem kell a főétellel bajlódni.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csomag vantan, ill. rétes tészta
- 4 kacsacomb
- 1 fej hagyma
- 2 babérlevél
- 6 szem fekete bors
- 300 g libazsír
- fél fej fokhagyma
- 1 üveg Aranyszarvas Balzsamos szilvalekvár
- 1 üveg Aranyszarvas Narancsos mustár
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kacsacombokat konfitáljuk.
Vagyis: A kacsacombokat megmossuk és lábosba fektetjük. A libazsírt ráöntjük és hozzáadjuk a szeletelt hagymát, fűszereket és a félbevágott fokhagymát. Ugyanannyi vizet amennyi libazsírt adtunk, hogy éppen ellepje. Másfél két órán keresztül nagyon lassan főzzük (80 fokon konfitáljuk).
Ha megpuhultak kiszedjük a combokat, várunk amíg meghűlnek. A bőrét lehúzzuk és a húst lefejtjük a csontról. Megsózzuk, megborsozzuk. Nagyobb darabokra vágjuk, ha szükséges. A tölteléket a tésztalapok közepére tesszük, és háromszög alakúra hajtjuk. A tésztát a szélén vízzel megkenjük. Ha rétest használunk akkor 8-10 cm-es kockákra vágjuk és ugyanígy járunk el.
A megtöltött tésztaháromszögeket bő olajban kisütjük.
A narancsos mustárt a kacsatöltelékhez is keverhetjük, vagy ha kész a ravioli mellé tálaljuk a lekvárral együtt.Jól végezett munka utáni, jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése