2011. január 4., kedd

Kacsa ravioli szilvalekvárral és/vagy narancsos mustárral

Rövid konfitálási gyorstalpalóval kiegészítve, röpke 3-4 órás munkával egy csodás előételre tehetünk szert. Megéri a várakozást!

Csináljunk belőle sokat, akkor már nem kell a főétellel bajlódni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag vantan, ill. rétes tészta
  • 4 kacsacomb
  • 1 fej hagyma
  • 2 babérlevél
  • 6 szem fekete bors
  • 300 g libazsír
  • fél fej fokhagyma
  • 1 üveg Aranyszarvas Balzsamos szilvalekvár
  • 1 üveg Aranyszarvas Narancsos mustár
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kacsacombokat konfitáljuk.

Vagyis: A kacsacombokat megmossuk és lábosba fektetjük. A libazsírt ráöntjük és hozzáadjuk a szeletelt hagymát, fűszereket és a félbevágott fokhagymát. Ugyanannyi vizet amennyi libazsírt adtunk, hogy éppen ellepje. Másfél két órán keresztül nagyon lassan főzzük (80 fokon konfitáljuk).

Ha megpuhultak kiszedjük a combokat, várunk amíg meghűlnek. A bőrét lehúzzuk és a húst lefejtjük a csontról. Megsózzuk, megborsozzuk. Nagyobb darabokra vágjuk, ha szükséges. A tölteléket a tésztalapok közepére tesszük, és háromszög alakúra hajtjuk. A tésztát a szélén vízzel megkenjük. Ha rétest használunk akkor 8-10 cm-es kockákra vágjuk és ugyanígy járunk el.

A megtöltött tésztaháromszögeket bő olajban kisütjük.

A narancsos mustárt a kacsatöltelékhez is keverhetjük, vagy ha kész a ravioli mellé tálaljuk a lekvárral együtt.

Jól végezett munka utáni, jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése