2011. február 1., kedd

Szalámihab rozskenyéren lilahagyma lekvárral


Hozzávalók:

  • 300 g szalámi
  • 4 tojássárgája
  • 3 lap zselatin
  • 500 ml tejszín
  • 8 szelet rozskenyér
  • 1 üveg Aranyszarvas Lilahagymalekvár

Elkészítés:

  1. a szalámit lekutteroljuk vagy turmixoljuk
  2. a habot felverjük
  3. a zselatint beáztatjuk
  4. kevés habot hozzákeverünk a szalámihoz a tojássárgájával
  5. 2 evőkanál tejszínt felmelegítünk a beáztatott és kinyomkodott zselatinnal
  6. nagy fejű fakanállal hozzákeverjük a szalámi habhoz a tejszínt és a zselatinos tejszínt
  7. két órát hűtjük, majd rákenjük a rozskenyérre, és lilahagymalekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése