2011. február 1., kedd

Paradicsomos burgonya nudli Szarvasgombás Balzsamecetszósszal


Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g gnocchi (burgonya nudli)
  • 50 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 2 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg parmezán
  • Só, bors
  • 3 db bazsalikom ágacska
  • 3 dl húsleves
  • 3-4 mokkás kanál Aranyszarvas Szarvasgombás Balzsamecet Szósz

Elkészítés:

A gnocchit megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, az olívaolajon és a vajon lepirítjuk. Vörösborral felöntjük, visszaforraljuk, majd beletesszük a durvára összevágott konzerv paradicsomot. Tovább főzzük 10 percig, a levessel fokozatosan felengedve kellő sűrűségűre főzzük. Összevágjuk, vagy tépjük a bazsalikomot, majd a gnocchival együtt a paradicsomba forgatjuk. Tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal, és meglocsoljuk az Aranyszarvas Szarvasgombás Balzsamecetszósszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése