2011. február 1., kedd

Szarvasgombás spárgaragu



Hozzávalók 4 személyre:
  • fél kg spárga
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • 1 ek étkezési keményítő hidegvízzel elkeverve
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tk szarvasgombás szőlőmag olaj
  • 2 tk szarvasgomba pesztó

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk 3 cm-s darabokra vágjuk. Összevágjuk és forró sós citromleves vízben leforrázzuk. Kb. 2 perc.

Közben egy másik lábosban felolvasztjuk a vajat. A leforrázott spárgadarabokat rádobjuk a vajra. Összeforgatjuk, és a borral felengedjük. Pár percig forraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, besűrítjük. Ha félrehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert 2 tojássárgáját (montírozzuk). A legvégén hozzáadjuk az olajat és a pesztót.

Tipp: tejszínhabbal lazíthatjuk tálalás előtt. Hosszabb lére engedve spárgalevesként kínálhatjuk. Reszelt sajttal megszórva csőben is süthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése