Hozzávalók 4 személyre:
- fél kg spárga
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- só, bors
- 1 ek étkezési keményítő hidegvízzel elkeverve
- 2 tojás sárgája
- 1 tk szarvasgombás szőlőmag olaj
- 2 tk szarvasgomba pesztó
Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk 3 cm-s darabokra vágjuk. Összevágjuk és forró sós citromleves vízben leforrázzuk. Kb. 2 perc.
Közben egy másik lábosban felolvasztjuk a vajat. A leforrázott spárgadarabokat rádobjuk a vajra. Összeforgatjuk, és a borral felengedjük. Pár percig forraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, besűrítjük. Ha félrehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert 2 tojássárgáját (montírozzuk). A legvégén hozzáadjuk az olajat és a pesztót.
Tipp: tejszínhabbal lazíthatjuk tálalás előtt. Hosszabb lére engedve spárgalevesként kínálhatjuk. Reszelt sajttal megszórva csőben is süthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése