2011. március 31., csütörtök

Zöldsaláta ízelítő hízott libamájjal, buggyantott tojással és szarvasgombás balzsamecettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g saláta mix
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 20 csepp Aranyszarvas Szarvasgombás Balzsamecetszósz
  • 4 db tojás
  • 0,5 dl 6%-os ételecet
  • 500 g libamáj
  • Aranyszarvas Szarvasgombás Pesztó vagy friss szarvasgomba

Elkészítés:

1. Felteszünk 1liter vizet, hozzáadunk egy teáskanál sót, és fél dl 6%-os ételecetet. A víznek lassan kell forrni, egy merőkanalat a víz fölé tartunk majd beleütjük a tojásokat majd óvatosan beleengedjük a vízbe.Ha szükséges a fakanállal odaigazítjuk a fehérjét a sárgájához 2percig főzzük

2. Kiemeljük egy szűrőkanállalés szalvétán leszárítjuk

3. A májat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és réteslisztben megforgatjuk. Serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük.

4. Majd szalvétára tesszük lecsepegniAz olívaolajat a szarvasgombás balzsamecettel összekeverjük dresszingnek

5. A salátát megmossuk, összetépjük, és a dresszinggel meglocsoljuk, a tojással és a libamájjal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése