2011. március 1., kedd

Egészben sült csülök szilvalekváros tormával és jégcsap retek salátával


Hozzávalók:

  • 2 db sertés csülök
  • Só, bors
  • 1 fej hagyma
  • 5 dl sör
  • 4 ek ecetes torma
  • 4 ek Aranyszarvas Szarvasgombás Szilvalekvár
  • 1 db jégcsap retek
  • jeges víz




Elkészítés:

A csülköket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük, mellé tesszük a cikkekre vágott hagymát, alá öntjük a sört és 160°c-on 1,5 órát pároljuk. Utána a fóliát levesszük és a csülköket addig sütjük, amíg szép pirosak és ropogósak lesznek.

Közben elkészítjük a mártást és a salátát. A Szarvasgombás Szilvalekvárt összekeverjük az ecetes tormával.

A jégcsap retket zöldség hámozóval megtisztítjuk, majd ezeket a mozdulatokat addig ismételjük körkörösen haladva, amíg a jégcsap retek elfogy, a lehúzott szeleteket egymásra rakjuk és felcsíkozzuk. Jeges vízbe tesszük egy órát pihentetjük, a jeges vízből kiszedve a csülökkel és a mártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése