Hozzávalók:
- 2 db borjúnyelv
- 1 db sárgarépa
- 1 db gyökér
- 1 db kis zeller v. zöldje
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 tk egész bors
- Só
- 2 dl tejszín
- 1ek hideg vízzel elkevert keményítő
- 1ek szarvasgomba pesztó
- 500 g kelbimbó
- 50 g vaj
- Só, bors
- 1 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
A borjúnyelvet a megtisztított zöldségekkel, a fehérborral és annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje, feltesszük főzni, sózzuk, borsozzuk.
Ha nyelv megpuhult hideg vízbe tesszük, kihűlt, megtisztítjuk és felszeleteljük.
A vissza maradt főzőlevet leszűrjük, felengedjük a tejszínnel, felforraljuk, a keményítővel besűrítjük. A végén bele tesszük a szeletelt nyelvet, és a szarvasgomba pesztót.
Amíg a nyelv fő, elkészítjük a kelbimbót.
Vizet forralunk, sózzuk, beletesszük a szódabikarbónát, a kelbimbót 5 percig főzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal összekeverjük, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése