2011. március 1., kedd

Főtt borjúnyelv szarvasgomba mártással és kelbimbóval


Hozzávalók:

  • 2 db borjúnyelv
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db gyökér
  • 1 db kis zeller v. zöldje
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 tk egész bors

  • 2 dl tejszín
  • 1ek hideg vízzel elkevert keményítő
  • 1ek szarvasgomba pesztó
  • 500 g kelbimbó
  • 50 g vaj
  • Só, bors
  • 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

A borjúnyelvet a megtisztított zöldségekkel, a fehérborral és annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje, feltesszük főzni, sózzuk, borsozzuk.

Ha nyelv megpuhult hideg vízbe tesszük, kihűlt, megtisztítjuk és felszeleteljük.

A vissza maradt főzőlevet leszűrjük, felengedjük a tejszínnel, felforraljuk, a keményítővel besűrítjük. A végén bele tesszük a szeletelt nyelvet, és a szarvasgomba pesztót.

Amíg a nyelv fő, elkészítjük a kelbimbót.

Vizet forralunk, sózzuk, beletesszük a szódabikarbónát, a kelbimbót 5 percig főzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal összekeverjük, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése