2011. március 1., kedd

Libacomb narancs filével narancsos répa lekvárral


Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db libacomb
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 szál rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • 2 db narancs
  • 1 üveg Aranyszarvas Narancsos Sárgarépalekvár
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2 ek olíva olaj

Elkészítés:

A libacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, a zöldségekkel, friss fűszerekkel és a vörös borral tepsibe tesszük, lefóliázzuk, fólia alatt 1órát pároljuk 160°c-on, a fóliát eltávolítjuk, és tovább sütjük a combokat, amíg szép pirosak nem lesznek.

A narancsokat kifilézzük. A narancsos répa lekvárt összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel, zöldhagymával, olajjal.

Az elkészült ropogós libacomb mellé tálaljuk. Kínálhatunk mellé burgonya pürét, krokett, brokkolit…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése