2010. július 4., vasárnap

Steakburgonya kakukkfűvel és szarvasgombás sajtfondüvel

Hozzávalók:
1 kg sárgahúsú, nagy szemű, vékonyhéjú burgonya
4 ág kakukkfű
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma

A sajtfondühöz:
100 g eidami sajt
100 g natúr camembert vagy brie sajt
100 g kékpenészes sajt
50 g mozzarella
50 g parmezán
3 cl konyak
1 dl tejszín
1 evőkanál Aranyszarvas szarvasgombás pesztó

szerecsendió

A burgonyát cikkekre vágjuk, olívaolajjal, sóval és kakukkfűvel bedörzsöljük, tepsibe tesszük, és 180 fokon aranysárgára sütjük.

A sajtokat lereszeljük, majd a tejszínnel és a szerecsendióval felolvasztjuk. A végén hozzáadjuk a konyakot és a szarvasgombás pesztót, forró tégelybe, hőálló bögrébe vagy pohárba öntjük. A langyos kisült burgonyát belemártogatjuk.

Tipp: Mártogathatunk sós piskótát, sonkákat, bagettet is a fűszeres sajtfondübe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése